Over mij

Mijn naam is Marjolein Burgers, ik ben 38 jaar en rij al sinds mijn 8ste jaar paard. Wat begonnen is met leuk een beetje pony rijden, is uitgegroeid tot mijn grootste passie. Het begon met een eigen pony voor de lol, daarna leuk wedstrijdjes rijden voor de lol. Springen en dressuur want hoe meer je met je pony bezig was, hoe leuker. Op een gegeven moment werd het wel iets serieuzer en kwam mijn pony Barisan. In 1 jaar tijd reed ik van de klasse B naar de klasse Z2. Met deze pony heb ik in 1996 het Nederlands team behaald en deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen. Na de pony werd de overgang naar mijn 1ste paard gemaakt, dit werd El Ecco. Ecco was mijn leerpaard en met hem ben ik in het Z1 begonnen en hoewel iedereen altijd zei dat hij nooit verder zou komen dan het Z2, hebben we toch mooi de Lichte Tour behaald.

Verder heb ik de HAVO en het VWO afgemaakt. Ik wilde toen nog niet definitief in de paarden gaan werken en besloot daarom om een verdere opleiding te volgen. Dit werd uiteindelijk de HLO (Hogere Laboranten opleiding). Deze opleiding heb ik afgemaakt en daarna heb ik nog 2 jaar op een laboratorium gewerkt. Maar de paarden bleven toch mijn grootste passie en in 2005 heb ik toch besloten om full time de paarden in te gaan en mijn eigen stal te beginnen, dit werd uiteindelijk MB Dressage Stables. Er kwamen wat paarden bij, ik ben les gaan geven, paarden van anderen gaan trainen. Sinds maart 2008 ben ik de trotse eigenaar van een eigen accommodatie aan huis zodat ik nog optimaler met mijn sport en mijn paarden bezig kan zijn.

Op dit moment rij ik met meerdere paarden Lichte Tour, maar mijn doel is om Grand Prix te rijden. Daarnaast richt ik me op de training en verkoop van ( internationale) dressuurpony's.

Hier mijn eigen paarden. Van oldies tot mijn huidige wedstrijdpaard!

FBW Cyrano, met pensioen

Rubens (v. Regzzoni), met pensioen

Zambique (v. Rousseau)

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op